• Actric Exact Support Blog

    Blijf op de hoogte van nieuwe Exact Software ontwikkelingen!

Hoe kan ik de boekingsomschrijving sneller invullen in Elvy

Beschikbaarheid

Deze functionaliteit is in de volgende koppeling(en) beschikbaar:

Alle koppelingen

In Elvy kunt u heel eenvoudig tijd besparen door het originele typewerk door Elvy te laten doen. Door de Freeform OCR in Elvy wordt alles geregistreerd wat Elvy op de factuur herkent.

Zo kunt u de referentie en/of boekingsomschrijving snel en eenvoudig invullen.

Tip 
Het is mogelijk om per administratie en afzonderlijk voor crediteuren of debiteuren, een standaard boekingsomschrijving in te stellen. Zie: Hoe stel ik een boekingsomschrijving in?

Boekingsomschrijving

Vul de eerste letters of cijfers in van de boekingsregel welke u wilt inboeken. In onderstaand voorbeeld is dit de reinigingspoeder. Vervolgens komt de omschrijving van het artikel naar voren als u het pijltje naar beneden op uw toetsenbord selecteert.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_1.png

Als u het pijltje selecteert in uw boekingsregelscherm komen alle gegevens naar voren wat Elvy heeft herkent op de factuur.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_2.png

Belangrijk
Houdt u er rekening mee dat de factuuromschrijving(1) in het boekingsregelscherm leidend is voor de regelomschrijving(2) in dit scherm. Echter, als u alleen de regelomschrijving(2) in de omschrijvingsregel invult, veranderd alleen deze omschrijving en blijft de factuuromschrijving(1) hetzelfde.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_3.png

Referentie

U kunt bovenstaande ook toepassen in de referentie op de kopregel.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_4.png

Belangrijk
De omschrijving welke u hier invult wordt automatisch ook overgenomen in de factuuromschrijving en regelomschrijving. Zie het voorbeeld hieronder.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_5.png

Tip
De regelomschrijving(1) komt ook terug op de grootboekkaart.
Bron: Elvy
  • Meer weten over Actric Exact Software Consultancy?

    Heeft u vragen over deze support blog of wilt u meer weten over onze dienstverlening, neem dan gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer is (053) 888 12 87 of stuur ons een bericht door hier te klikken, zodat wij contact met u kunnen opnemen.