Hoe kan ik de boekingsomschrijving sneller invullen in Elvy

Beschikbaarheid

Deze functionaliteit is in de volgende koppeling(en) beschikbaar:

Alle koppelingen

In Elvy kunt u heel eenvoudig tijd besparen door het originele typewerk door Elvy te laten doen. Door de Freeform OCR in Elvy wordt alles geregistreerd wat Elvy op de factuur herkent.

Zo kunt u de referentie en/of boekingsomschrijving snel en eenvoudig invullen.

Tip 
Het is mogelijk om per administratie en afzonderlijk voor crediteuren of debiteuren, een standaard boekingsomschrijving in te stellen. Zie: Hoe stel ik een boekingsomschrijving in?

Boekingsomschrijving

Vul de eerste letters of cijfers in van de boekingsregel welke u wilt inboeken. In onderstaand voorbeeld is dit de reinigingspoeder. Vervolgens komt de omschrijving van het artikel naar voren als u het pijltje naar beneden op uw toetsenbord selecteert.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_1.png

Als u het pijltje selecteert in uw boekingsregelscherm komen alle gegevens naar voren wat Elvy heeft herkent op de factuur.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_2.png

Belangrijk
Houdt u er rekening mee dat de factuuromschrijving(1) in het boekingsregelscherm leidend is voor de regelomschrijving(2) in dit scherm. Echter, als u alleen de regelomschrijving(2) in de omschrijvingsregel invult, veranderd alleen deze omschrijving en blijft de factuuromschrijving(1) hetzelfde.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_3.png

Referentie

U kunt bovenstaande ook toepassen in de referentie op de kopregel.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_4.png

Belangrijk
De omschrijving welke u hier invult wordt automatisch ook overgenomen in de factuuromschrijving en regelomschrijving. Zie het voorbeeld hieronder.

Invullen_omschrijving_boekingsregel_5.png

Tip
De regelomschrijving(1) komt ook terug op de grootboekkaart.
Bron: Elvy