HRM Prestatiebeoordeling in Exact Synergy Enterprise

De meeste bedrijven hebben een bepaalde vorm van prestatiebeoordeling, ook al is het slechts een jaarlijks gesprek tussen een manager en medewerker. Exact Synergy Enterprise is zeer flexibel en kan worden aangepast aan het prestatiebeoordelingsproces van elk bedrijf. Deze laatste blogpost over de HRM-oplossing legt uit hoe je dit kunt organiseren in Exact Synergy Enterprise.

Prestatiebeoordeling profiel

In Exact Synergy Enterprise kun je werken met prestatie beoordeling profielen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat er in iedere beoordelingsronde voor alle medewerkers 2 prestatiebeoordelingsprofielen aangemaakt worden; 1 voor de medewerker zelf en 1 voor de manager.

Om een prestatiebeoordelingsprofiel aan te maken kun je gaan naar [Modules, HRM, Inrichting, Prestatie beoordeling management, Genereren prestatie beoordeling profiel].

Hier kun je diverse criteria invullen om de betreffende medewerkers op te vragen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er per functiegroep of divisie verschillende beoordelingscriteria gelden. Klik vervolgens op Tonen.

Alle medewerkers die aan de selectiecriteria voldoen worden getoond. Afhankelijk van de instellingen staan er standaard een aantal Beoordelaarsgeselecteerd Hier kun je beoordelaars aan toevoegen door de betreffende medewerker te selecteren en op het vergrootglas-icoon te klikken. Wanneer de juiste beoordelaars zijn geselecteerd kies je voor Genereer profielen. De volgende melding zal worden getoond:


Hiermee kun je dus bepalen of je direct de verzoeken voor de beoordeling wilt genereren, of dat je dit via een Background job wilt laten doen.

Zodra de verzoeken zijn gegenereerd staan deze in de werkstroom van alle beoordelaars. Door middel van een link in het verzoek kan de medewerker worden beoordeeld.

Wanneer je op de link klikt zal het volgende scherm worden geopend:

De punten waarop beoordeeld dient te worden kunnen worden aangepast via [Modules, HRM, Prestatie beoordeling management, Prestatie beoordeling groepen].

Beoordelingsgesprek

Zodra alle beoordelaars de prestatiebeoordeling hebben ingevuld, kan het beoordelingsgesprek plaatsvinden. Dit dient ingepland te worden door de manager.

Beoordeling afhandelen

Indien gewenst kan de beoordeling tijdens of na het gesprek worden ondertekend. De ondertekende versie kan dan, zowel door de manager als de medewerker, aan het beoordelingsprofiel worden gekoppeld en vervolgens kan deze worden afgehandeld.

Zodra je op Afhandelen klikt wordt er gevraagd of je direct doorgestuurd wilt worden naar het betreffende verzoek. In het verzoek kun je onder andere het beoordelingsdocument koppelen en de Totale score van de beoordeling selecteren.

Wanneer het verzoek is afgehandeld kan het prestatiebeoordeling profiel worden terug gevonden in de sectie Algemeen op de medewerkerskaart.

Overzicht

Om een overzicht te krijgen van de totale prestaties van bijvoorbeeld het bedrijf of divisie kun je gaan naar [Modules, HRM, Overzichten, Statistieken]. Hier kun je naar wens diverse overzichten opvragen met betrekking tot de beoordeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over prestatiebeoordeling, zie Beoordelen en bereken van prestatie beoordeling en de gerelateerde documenten.

Bron: Exact Support Blog