Zoekinstellingen definiëren binnen Exact Globe Next

Binnen Exact Globe Next heeft u de mogelijkheid om zelf de zoekinstellingen te definiëren binnen de gebruikersinstellingen. In deze blogpost worden de te kiezen opties verder uitgelegd. U kunt de gebruikersinstellingen benaderen via het menu [Systeem, Algemeen, Gebruikersinstellingen] en klik vervolgens op het tabblad ‘Algemeen’. Het onderstaande scherm zal nu verschijnen.

Gebruikersinstellingen

Binnen de sectie Filter heeft u de volgende opties:

Aantal rijen
Geef hier aan hoeveel rijen u standaard wilt zien in selectieschermen, bijvoorbeeld voor grootboekrekeningen. U kunt hier een getal opgeven van minimaal 1 en maximaal 50. Als u hier bijvoorbeeld 10 opgeeft, krijgt u bij het opvragen van grootboekrekeningen maximaal 10 grootboekrekeningen tegelijk te zien. Als u op ‘Volgende’ klikt, krijgt u de volgende 10 grootboekrekeningen te zien, enzovoort.

In het selectiescherm kan het aantal rijen aangepast worden naar een ander aantal, maar na het sluiten van het selectiescherm en het opnieuw opstarten van het selectiescherm worden weer maximaal 50 rijen getoond. Door middel van de knoppen ‘Volgende’ en ‘Vorige’ kan gebladerd worden tussen de verschillende rijen.

Automatische selectie
Hier kunt u aangeven welke opties moeten worden weergegeven als u ergens in een bepaald invoerscherm op F5 drukt als er al een waarde is ingevoerd of wordt voorgesteld. Stel bijvoorbeeld dat u in een scherm voor het invoeren van boekingen Btw-code 3 heeft ingevoerd, terwijl deze niet bestaat. Dit is een zogenaamde ‘Ongeldige referentie’. Exact Globe Next gaat dan na wat u op dit scherm bij ‘Ongeldige referentie’ heeft aangegeven. Als Btw-code 3 wel bestaat maar al is ingevoerd, kijkt Exact Globe Next wat u hier heeft aangegeven bij ‘Gegeven bestaat reeds’. Afhankelijk wat u hier heeft aangegeven, zal Exact Globe Next u de volgende mogelijkheden bieden:

• Geen: Alle mogelijke keuzemogelijkheden worden altijd getoond.
  • Begint met: Alle keuzemogelijkheden die beginnen met de opgegeven code (hier dus 3) worden getoond. Als er geen btw-codes zijn die beginnen met een 3, worden alsnog alle mogelijke keuzemogelijkheden getoond.
  • Bevat: Alle keuzemogelijkheden die de opgegeven code (hier dus 3) bevatten worden getoond. Als er geen btw-codes zijn die de waarde 3 bevatten, worden alsnog alle mogelijke keuzemogelijkheden getoond.