Berichten

Exact Financials 7.24 GDPR/AVG versie algemeen beschikbaar

Vanaf 16 april 2018 is de GDPR/AVG versie Exact Financials 7.24 algemeen beschikbaar.

De aandachtpunten in 7.24

  • Versie 7.24 is de GDPR/AVG versie. Tools zijn gebouwd om velden uit stamgegevens als persoonlijk gegeven te labelen. Controle lijsten en rapporten op deze velden en mogelijkheden om de data te anonimiseren/samen te voegen zijn gebouwd.
  • In de document types kan een aantal dagen ingegeven worden waarmee de verloopdatum berekend wordt. Hiermee signaleert u of documenten (in bulk) verwijderd kunnen worden.
  • In de WebUI is de PDF editor verbeterd.
  • De systeemeisen zijn aangepast: Office 2010, MS SQL Server 2012, Progress OpenEdge 11.4 en 11.5 en wsisa.dll worden in 7.24 niet meer ondersteund.
  • Facturen kunnen uit de factuurhistorie aangemaakt worden en er is een controle toegevoegd waarmee gecontroleerd wordt of een creditfactuur niet al eerder aangemaakt is.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de startpagina Exact Financials 7.24.

Bron: Exact Support Blog

In 10 stappen voorbereid op de AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

Download hier de brochure van de Autoriteit Persoonsgegevens ter voorbereiding op de AVG.

Bron: Autoriteit Persoonsgegevens

Exact AEC 1.46 service pack 11 is nu beschikbaar

Op 16 februari jl is service pack 11 voor Exact AEC 1.46 beschikbaar gekomen. In verband met de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG/GDPR) richt deze service pack zich vooral op verbeteringen op het gebied van het beheer van persoonsgegevens.

Zie voor een volledige overzicht van de aanpassingen in de service packs: 27.179.791 – Exact AEC-releasenotes 1.46

Bron: Exact Support Blog

Gouden tip om met Exact Online te voldoen aan de AVG

Let op, bijna iedere organisatie in Europa moet voldoen aan de GDPR (General Data Protection Regulation). In Nederland wordt deze wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Bereid je nu voor, want vanaf 25 mei 2018 loop je de kans op hoge boetes (tot 20 miljoen euro of 4% van de totale omzet). Zo neem je de essentiële maatregelen in Exact Online.

In de AVG staat tot in detail beschreven hoe je met persoonsgegevens moet omgaan. Bewaar en/of verwerk je persoonsgegevens, dan moeten de betrokkenen (personen van wie je deze gegevens opslaat of verwerkt) hun privacyrechten goed, eenvoudig en snel kunnen gebruiken.

Om welke gegevens gaat het dan?

Het betreft persoonsgegevens die te herleiden zijn naar natuurlijke personen. Denk hierbij aan naam, locatie, IP-adressen, e-mail, numerieke data als BSN, paspoort of rijbewijsnummers.

AVG gaat om persoonsgegevens beschermen

Een van de eisen uit de AVG is dat je goede beschermingsmaatregelen neemt zodat persoonsgegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen. Het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord alleen biedt vaak niet voldoende bescherming tegen onbevoegd gebruik.

Als je inloggegevens in handen vallen van verkeerde mensen, kunnen zij in jouw Exact Online administraties alle persoonsgegevens opvragen en downloaden. Met het gebruik van tweestapsverificatie maak je het onmogelijk dat van buitgemaakte inloggegevens misbruik kan worden gemaakt. Er is dan altijd een code nodig die je genereert via een app op je telefoon.

Hoe werkt het?

Ben je beheerder van Exact Online? Zet tweestapsverificatie in Exact Online aan voor jou en je medewerkers volgens deze instructies.

Ben je gebruiker van Exact Online? Dan kan je dit aanzetten als je beheerder je hiervoor gemachtigd heeft. Je moet het alleen nog zelf activeren volgens deze instructies.

Regel het nu!

Vanaf 25 mei 2018 moet iedereen voldoen aan de eisen van de AVG. Zorg er daarom voor dat je het nu alvast goed regelt in Exact Online. Zo ben je goed beschermd én voorkom je een eventuele boete.

Bron: www.onlineondernemen.nl