Binnen Exact Synergy een documenttype inactief maken?

Binnen Exact Synergy Enterprise maakt u gebruik van documenttypen. Met een documenttype kunt u specifieke eigenschappen vastleggen voor documenten die worden aangemaakt binnen dit type.

Het kan echter dat u wilt voorkomen dat gebruikers nog documenten aanmaken van een specifiek type. U kunt dan dit documenttype op inactief zetten. Echter dit geldt niet voor documenttypes die standaard beschikbaar zijn in een nieuwe administratie. U kunt deze niet op inactief zetten, het is wel mogelijk om een zo’n documenttype te blokkeren voor handmatige invoer. Op deze wijze kunt u het betreffende documenttype niet gebruiken bij het invoeren van nieuwe documenten.

Een documenttype blokkeren
Om een documenttype te blokkeren kunt u de volgende stappen uitvoeren:

  • Open het documenttype via [Documenten, Inrichting, Document: Types]
  • Kies voor het tabblad ‘Algemeen’.
  • Vervolgens kunt u bij ‘Handmatig invoeren’ kiezen voor ‘Geblokkeerd’ of ‘Verborgen’.

Documenttype verbergen

De opties komen op het volgende neer:

  • Toegestaan — Selecteer deze optie om het handmatig aanmaken en het automatisch genereren van documenten via de background job van documenten met dit documenttype toe te staan.
  • Geblokkeerd — Selecteer deze optie als u het handmatig aanmaken van documenten van dit type wilt blokkeren, maar wel wilt toestaan dat documenten automatisch gegenereerd kunnen worden via de background job. Documenten die geblokkeerd zijn kunnen niet gevonden worden via een snelle of geavanceerde zoekopdracht.
  • Verborgen — Selecteer deze optie als u het handmatig aanmaken van documenten van dit type wilt blokkeren, maar wel wilt toestaan dat documenten automatisch gegenereerd kunnen worden via de background job. Documenten die verborgen zijn kunnen gevonden worden via een snelle of geavanceerde zoekopdracht.

Nadat u heeft gekozen voor ‘Geblokkeerd’ of ‘Verborgen’ is het niet meer mogelijk voor een gebruiker om handmatig een document van dat type aan te maken.

Bron: Exact Support Blog