Hoe kan ik in Elvy het boekingsregel-scherm aanpassen?

Dit artikel is van toepassing op de volgende koppeling(en):

AccountView
eAccounting
Exact Online

In het boekingsregel-scherm kunt u diverse aanpassingen doen om het gebruik voor u te vereenvoudigen. Belangrijk
De aanpassingen die u nu maakt, worden per gebruiker opgeslagen.

Standaard worden de volgende boekingsregels en kolommen weergegeven.

Boekingsregels toevoegen of verwijderen

Door op het plus- of minteken te drukken kunt u eenvoudig boekingsregels toevoegen of verwijderen. Voegt u een nieuwe regel toe, zullen de gegevens welke in de eerste boekingsregel zijn ingevuld worden overgenomen, behalve voor het exclusief btw bedrag. Tip
U kunt door middel van de tab-toets of de pijl-toetsen op uw toetsenbord naar de volgende kolommen links en rechts manoeuvreren. Met de boven-en onder pijltoetsen kunt u een boekingsregel toevoegen of  eenvoudig tussen meerdere boekingsregels wisselen.

Kolommen aanpassen

U kunt een kolom verplaatsen door er met uw muis op te gaan staan en uw linkermuisknop ingedrukt te houden om vervolgens de kolom naar voren of achteren te verslepen.

U kunt de kolommen aanpassen naar uw eigen wensen door op het tandwiel-icoon te drukken links bovenin de boekingsregels. U selecteert de optie Verborgen kolommen

Vervolgens komt er een extra scherm naar voren waar u de boekingsregelvelden kunt selecteren welke u zichtbaar wilt hebben of niet. De verplichte velden worden niet in dit scherm getoond, enkel de velden waar optioneel op geboekt kan worden. Belangrijk
De mogelijkheden die in dit scherm worden aangegeven is afhankelijk van de integratie met uw financieel pakket.

Selecteer Bewaren om de wijzigingen op te slaan.

Boekingsregel-scherm wijzigen

U kunt het boekingsregel-scherm in zijn geheel inklappen of uitklappen. U gaat hiervoor met uw muis op het pijltje staan in het midden van de balk. Zodra u erop klikt, klapt het boekingsregel-scherm in (of weer uit).

U kunt de hoogte wijzigen door met uw muis op de balk zelf te gaan staan en naar boven of onder te slepen tot hoe ver dat mogelijk is.

Tip
U kunt in de boekingsregel een standaard grootboekrekening en standaard btw code opslaan bij de relatie, lees hiervoor het artikel: ‘Hoe kan ik een standaard grootboekrekening en/of btw code opslaan?

Lees ook het artikel ‘Hoe kan ik standaard boekingsregels voor een crediteur opslaan?’ om nog efficiënter uw standaard terugkomende facturen te verwerken.