Snel toegang tot het juiste menu met workspaces in Exact Financials Enterprise

In Exact Financials Enterprise zijn veel verschillende menu’s. Een aantal daarvan zullen zeer veel worden toegepast, sommige sporadisch. Uiteraard verschilt dit ook per gebruiker. Om het aantal muisklikken te beperken en e.e.a. in de voor de gebruiker handige volgorde weer te geven, kunnen Workspaces worden aangemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een Workspace aan te maken voor een groep van gebruikers, maar elke gebruiker kan ook zijn eigen Workspace aanmaken.

Het creëren van een Workspace bestaat uit een aantal stappen:

1. Maak een Workspace aan

Klik in het startscherm van Exact Financials op de +, net onder de menubalk:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 1

En kies vervolgens voor ‘Nieuw’. Het volgende scherm verschijnt:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 2

Geef vervolgens een Workspace code op en een omschrijving en kies voor ‘Bewaren’.

Opmerking: op de tabbladen ‘Gebruikers’ en ‘Gebruikersgroepen’ kunt u direct gebruikers of gebruikersgroepen koppelen aan deze Workspace. Op deze manier kunt u dus direct de aangemaakte Workspace delen met andere gebruikers.

2. Ga naar het menu die u aan de Workspace wilt koppelen

Klik binnen de normale menustructuur naar het menu waar u een icoon voor wilt maken, bijvoorbeeld Financemenu [Grootboek, Boeken, Boekingsverslag]. Klik als het gewenste menu op uw scherm staat, op het Favoriet icoontje Exact Financials icoontje rechts bovenin:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 3

3. Kies de Workspace en geef een naam aan de knop

Na het klikken op het Favoriet icoontje Exact Financials icoontje , verschijnt het volgende scherm:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 4

Kies hier de Workspace door op het loopje te klikken. Klik na het kiezen van de Workspace voor ‘Bewaren’ en geeft vervolgens in het veld omschrijving de gewenste omschrijving die die knop moet krijgen. Kies vervolgens nogmaals op ‘bewaren’ en ‘Einde’.

4. Maak zoveel knoppen aan als u wilt

Herhaal stappen 2 en 3 voor elk menu waar u een Workspace icoon voor wilt aanmaken.

5. Bekijk uw Workspace

De Workspace wordt getoond vanuit uw startscherm. De Workspace kan er als volgt uitzien:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 5

Door middel van ‘drag en drop’ kunnen de ‘tegels’ desgewenst naar een andere positie gesleept worden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld stappen uit één proces bij elkaar gepositioneerd worden, zoals in bovenstaand voorbeeld.

Door te klikken op het Radar icoontje Exact Financials-icoontje in de linkerbovenhoek van een tegel, zijn er opties beschikbaar om de grootte en de afbeelding van de tegel aan te passen. Voor verwerkingsfuncties is hier ook de optie ‘getal’ beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld direct zien hoeveel bankafschriften er nog gejournaliseerd moeten worden, of hoeveel boekingen er nog verwerkt moeten worden.
Het is tevens mogelijk om meerdere Workspaces te koppelen aan een gebruiker of gebruikersgroep. Herhaal dan stap 1 t/m 4. De verschillende Workspaces worden dan getoond als tabbladen, waar u tussen kunt switchen:

Workspace toevoegen Exact Financials stap 6

Tenslotte is het mogelijk om een icoon toe te voegen naar een externe pagina. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om direct naar een externe rapportage door te klikken vanuit uw Workspace. Door in de Workspace met de rechtermuis te klikken, kunt u kiezen voor de optie ‘Aanmaken: URL-icoon’ om een externe link toe te voegen.

De functionaliteit zoals beschreven, is beschikbaar vanaf release 7.21