Tweestapsverificatie voor Exact Online

Exact hecht grote waarde aan informatiebeveiliging. Bij gebruik van tweestapsverificatie voor toegang tot Exact Online zijn gegevens veel beter beveiligd dan wanneer er wordt ingelogd met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) beveelt aan dat de beveiliging van gegevens in systemen als Exact Online de beschikbare technische mogelijkheden van de aanbieder moet volgen. De functie van tweestapsverificatie is al langer beschikbaar voor Exact Online.

25 mei 2018

Voor een optimale beveiliging van gegevens in Exact Online, is besloten om tweestapsverificatie als inlogmethode vanaf 25 mei 2018 verplicht in te stellen voor alle gebruikers. Zo beschikt straks iedereen over deze extra beveiligingslaag.

Extra beveiligingscontrole

Wachtwoorden stelen is voor kwaadwillenden makkelijker dan het lijkt. Is je wachtwoord in vreemde handen, dan ben je extra kwetsbaar. Tweestapsverificatie voegt een beveiligingscontrole toe aan een applicatie via een smartphone. Mocht iemand je inloggegevens hebben, dan heeft hij nog steeds geen toegang tot de applicatie. Hij beschikt namelijk niet over die extra beveiligingscode die een app op je smartphone genereert.

Hoe werkt het?

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam + wachtwoord + authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Bron: exact.com