Virtuele bijlagen van OneDrive gebruiken in Exact Synergy

Exact Synergy biedt de mogelijkheid om virtuele bijlagen van OneDrive te koppelen aan documenten en tijdlijn berichten.

OneDrive bijlagen koppelen aan documenten

Nadat de koppeling met OneDrive is ingericht door de administrator (zoals onder aan dit artikel beschreven), kunt u OneDrive bijlagen koppelen aan documenten. Dit werkt op dezelfde manier als het koppelen van andere bestanden aan documenten.

Bij het aanmaken of bewerken van een document klikt u op de bijlagebalk om een bijlage toe te voegen. In plaats van het bladerscherm, krijgt u nu de mogelijkheid om Mijn Computer of OneDrive te selecteren.

Nadat u op OneDrive heeft geklikt en uw Microsoft inloggegevens heef opgegeven, kunt u de OneDrive bestanden selecteren die u aan het document wilt koppelen.

OneDrive bijlagen koppelen aan een tijdlijn bericht

Naast het koppelen van virtuele bijlagen aan documenten, kunt u deze ook aan tijdlijn berichten koppelen. Houd er rekening mee dat wanneer het bestand is verwijderd uit OneDrive, de bijlage ook niet meer geopend kan worden vanuit Exact Synergy.

Het instellen van de koppeling met OneDrive

Voordat u gebruik kunt maken van de OneDrive bijlagen in Exact Synergy, dient de systeembeheerder de koppeling met OneDrive in te richten.

Uw applicatie registreren

Om de virtuele bijlagen via OneDrive te activeren dient u eerst een Microsoft Applicatie ID te verkrijgen. Dit kunt u doen door uw Exact Synergy applicatie te registreren bij de Microsoft Application Registration Portal.

Let erop dat de hyperlink die u tijdens de registratie opgeeft bij het veld Redirect URLs, dient te beginnen m “https”.

Document instellingen definiëren

De volgende stap is dat de systeembeheerder de Microsoft Applicatie ID instelt bij het veld OneDrive Applicatie ID in de documentinstellingen in Exact Synergy in menupad Modules ➔ Documenten ➔ Inrichting ➔ Onderhoud ➔ Instellingen.

Bron: Exact Support Blog