Is er een SQL licentie benodigd voor de kosteloze Exact Synergy gebruiker?

Het aantal gebruikers in uw licentie bepaalt hoeveel gebruikers toegang krijgen tot Exact Globe en Exact Synergy.

Welke acties een gebruiker mag uitvoeren is afhankelijk van de rollen die aan de gebruiker zijn gekoppeld. In Exact Synergy heeft u daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van een Synergy gebruiker, die u toegang geeft tot de database, zonder hier rollen aan te koppelen. Deze Synergy gebruiker zonder rollen, is een kosteloze gebruiker. Voor meer informatie, zie De Synergy gebruiker.

Naast de gebruikers in Exact Globe Next of Exact Synergy, heeft u tevens een licentie nodig voor het gebruik van MS SQL Server. Hier zijn twee soorten licenties voor beschikbaar: CAL licenties en Core licenties.

Bij de CAL (Client Access License) heeft u een licentie per gebruiker. Wanneer u een gelimiteerd aantal gebruikers heeft is het aan te raden om een CAL licentie te gebruiken.

Bij de Core licentie, heeft u een licentie voor elke processor binnen de server waarop de software draait. Met een Core licentie krijgt een onbeperkt aantal gebruikers toegang tot de server, zowel via het LAN- en WAN-netwerk als van buiten af.

Houd er rekening mee dat alle gebruikers, die u toegang geeft tot de database, over een SQL licentie dienen te beschikken. Dit geldt voor uw eigen gebruikers, leveranciers, partners of andere gebruikers, die op welke manier dan ook toegang krijgen tot de database (bijvoorbeeld via portals). Dus ook voor de kosteloze Synergy gebruiker dient een SQL licentie aangeschaft te worden.

Voor een gebruiker die u toegang geeft tot Exact Globe en Exact Synergy, is maar één SQL gebruiker nodig.

Wanneer u veel gebruikers toegang geeft tot uw database kan het voordeliger zijn om een Core licentie aan te schaffen. Overleg daarom altijd met de verkoopafdeling van Exact of uw Exact reseller om te kijken welk soort SQL licentie in uw situatie het voordeligste is.

Dit is niet van toepassing op de Express editie van MS SQL Server.

Bron: Exact Support Blog