De spilanalyse van Exact Globe Next

Een spilanalyse is een interactief overzicht waarmee u in staat bent snel de administratiegegevens inzichtelijk te maken. U heeft de mogelijkheid de gegevens te presenteren op de door u ingestelde manier waarbij u een ruime mogelijkheid heeft om te groeperen en te specificeren.

Naast het inzichtelijk maken van de administratie kunt u ook gegevens van meerdere administraties met elkaar te vergelijken. Op basis hiervan kunt u snel en eenvoudig een rapport opmaken dat voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. De door u gemaakte rapport template kunt u eventueel ook opslaan waardoor u in de toekomst geen nieuwe templates meer hoeft aan te maken.

U kunt de spilanalyse openen via het menu [Financieel, Verslagen, Spilanalyse], [Factuur, Statistieken, Spilanalyse], [Project, Statistieken, Spilanalyse productiviteit] of [Accountancy, Controle, Spilanalyse].

Spilanalyse

Exporteren template / Import template
Naast het opslaan van de template is het ook mogelijk om de template te exporteren en in een andere administratie te importeren. Uiteraard kunt u de templates nu ook met uw cliënt/accountant uitwisselen. De import/export functie kunt u opstarten via het menu [Bestand, Importeren Template] en/of [Bestand, Exporteren Template].

Tip
U kunt de informatiesamenstelling op de X en Y as aanpassen door met de rechtermuisknop te klikken op het component (bijv. grootboekrekening), kies vervolgens voor Tonen. U heeft nu de keuze om het component in verschillende vormen op te vragen. Bijvoorbeeld met code en omschrijving of alleen met omschrijving.

Bron: Exact Support Blog