Een overzicht tonen in Exact Globe van de medewerkers met een e-mailadres

In de blog post ‘Welke instellingen zijn van belang voor het e-mailen van salarisslips’ heeft u kunnen lezen wat er ingesteld dient te worden om salarisstroken te versturen via e-mail. Bij het verwerken van de salarisstroken, kan het handig zijn om een overzicht te kunnen tonen van de medewerkers die wel of geen e-mail adres hebben.

Via [Salaris, Invoer, Afdrukken/Verwerken] kunt u middels het klikken met de rechter muisknop op de kopregel, kiezen voor ‘Kolommen definiëren’.

Selecteer vervolgens de beschikbare kolom ‘E-mail’ en klik op de pijltjes die naar rechts wijzen, om de kolom zichtbaar te maken. Kies vervolgens voor ‘Verplaats naar boven’ om de kolom meer naar links te tonen in het overzicht.

Als u op ‘OK’ klik ziet u de nieuwe kolom in het overzicht. Eventueel kunt u dubbelklikken op de kolomnaam ‘E-mail’. Dan kunt u alle medewerkers met een e-mailadres groeperen. Zo kunt u de medewerkers waarbij u de strook per e-mail wilt versturen, gemakkelijker tegelijk selecteren en kiezen voor ‘Verwerken’.