In Exact Globe een BTW-code gebruiken in een boeking

In de Blog post ‘Een BTW-code aanmaken’ heeft u kunnen lezen hoe u een BTW-code aan kunt maken. Door het gebruik van BTW-codes hoeft u dus geen BTW-bedrag in te voeren, maar alleen de BTW code te selecteren. Op basis van de inrichting van de code, zal Exact Globe Next automatisch het juiste bedrag aan BTW bepalen.

Op het moment dat u bijvoorbeeld een verkoopboeking aanmaakt via knop ‘Nieuw’ in menupad [Financieel, Invoer, Verkoop], is de kolom ‘BTW’ op regelniveau standaard beschikbaar. Als u op de regel van de boeking staat en met de cursor of muis in de kolom ‘BTW’ klikt, kunt u op ‘F5’ op uw toetsenbord klikken. Het scherm waarin een BTW-code geselecteerd kan worden, wordt dan geopend. Als u in dit nieuwe scherm de juiste BTW-code selecteert, zal op basis van de inrichting van de code (percentage etc.) het juiste bedrag aan BTW getoond worden in de kolom ‘BTW-bedrag’.